Steeds meer organisaties hebben de overstap gemaakt naar het werken met mobiele werkplekken. Waarschijnlijk zijn de mobiele devices ook in jullie organisatie terug te vinden. Over het veilig werken met deze laptops is waarschijnlijk uitgebreid nagedacht. Maar weet je zeker dat alle risico’s in kaart zijn gebracht? Er zijn namelijk diverse bedreigingen voor de zakelijke en privacygevoelige data die heel wat minder opvallend zijn.

Bedreigingen

Datalekken worden vaak in verband gebracht met frauduleuze software of verlies van usb-sticks. Heel begrijpelijk, want deze zaken staan al jaren aan de top als het gaat om bedreigingen voor de dataveiligheid. Er zijn echter nog vele andere bedreigingen die een stuk minder bekend zijn.

Het maakt ze echter niet minder schadelijk. Integendeel zelfs; in veel gevallen kan het even duren voordat het risico wordt opgemerkt, met alle gevolgen van dien. Je kunt je het daarom niet veroorloven om deze risico’s niet serieus te nemen.

Meer weten? Download de whitepaper

Wil je meer weten over deze risico’s en belangrijker, hoe je je bedrijf hiertegen beschermd? Download dan de whitepaper die we hier voor je hebben klaarstaan. Hierin vind je vijf veelvoorkomende maar minder voor de hand liggende dreigingen. Ook delen we praktische tips waarmee jij je mobiele werkplekken nog veiliger inricht. Zo houd jij dreigingen pas écht goed buiten de deur.

Vijf risico's voor je zakelijke data die je misschien nog niet kent