Flexibel communiceren

Van 9 tot 5 achter je desktop op een vaste plek op kantoor. Het klinkt al bijna als een scene uit Back to the Future.

Tegenwoordig is ‘flexibel’ het toverwoord. We werken op kantoor, vanuit huis of onderweg, op een desktop, een laptop, tablet of smartphone, met collega’s en met partners. Inefficiëntie ligt op de loer. Maar niet met Skype for Business.

Dankzij onze jarenlange eigen gebruikerservaring én onze gedegen productkennis weten we als geen ander hoe Skype slim inzetbaar is bij onze klanten. Voor bellen, chatten én vergaderen.

De toekomst van Skype

Microsoft gaat op termijn de Skype for Business Online-functionaliteit integreren in Microsoft Teams. Je krijgt dan een completere online werkplek-oplossing voor samenwerken én communiceren. De buitengebruikstelling van Skype voor Bedrijven Online vindt plaats op 31 juli 2021.

Microsoft benadrukt dat de on-premise serverversie van Skype for Business niet verdwijnt in 2021. Skype for Business Server 2019 heeft extended support tot 14 oktober 2025. Deze dienst is dus na juli 2021 nog gewoon te gebruiken.

Jouw bedrijf en Skype for Business

Skype for Business On-premise

Deze versie staat ook wel bekend als Skype Server en is de opvolger van Lync Server. In tegenstelling tot de onlineversie wordt Skype Server op een lokale server op kantoor geïnstalleerd en geconfigureerd. Als de cloud om juridische of compliance redenen geen optie is voor jullie bedrijf, dan kom je bij Skype for Business Server uit.

Skype for Business Online

De functionaliteit van Skype for Business Online is inmiddels overgenomen door Teams, onderdeel van Office 365. Deze software installeer je niet op je eigen server, maar neem je af op abonnementsbasis vanuit de Cloud. Nadat de Office 365 apps zijn geïnstalleerd op je werkplek, kun je direct gebruik maken van de communicatie mogelijkheden als chatten en videovergaderen binnen Teams. Deze onlineversie is out-of-the-box niet geschikt voor telefonie. In combinatie met de diensten van onze partner The Voice of Office365 is telefonie online ook mogelijk in Teams.

Grenzen verleggen met Skype

Skype for Business is een slimme, geïntegreerde samenwerkingsoplossing voor online chatten, (video)bellen, online vergaderen en voor het delen van informatie en documenten, zowel met mensen binnen als buiten je organisatie. Samenwerken als team, waar je ook bent, wanneer je maar wilt en met wie dan ook, in een goed beveiligde omgeving. Dat betekent ook dat je gemakkelijk zaken kunt doen met mensen aan de andere kant van het land of zelfs in het buitenland. Grenzen verleggen en nieuwe mogelijkheden zoeken, dat inspireert ons al jaren.

Skype for Business: Grenzen verleggen
Jouw bedrijf en Skype for Business

Skype als telefonieoplossing

Stap over op de telefonieoplossing van Skype for Business en beschik over alle functies van een traditionele telefooncentrale plus vele extra’s, zoals een betere beschikbaarheid, stabiliteit en betrouwbaarheid.

Veelgestelde vragen over Skype for Business

Microsoft gaat de Skype for Business Online-functionaliteit integreren in Microsoft Teams. Je krijgt dan een completere online werkplek-oplossing voor samenwerken en online communiceren. Buitengebruikstelling van Skype for Business Online vindt plaats op 21 juli 2021. Vanaf 1 september 2019 worden alle nieuwe Office 365-klanten aan Teams toegevoegd en hebben ze geen toegang tot Skype voor Bedrijven Online.

De buitengebruikstelling van Skype voor Bedrijven Online vindt plaats op 31 juli 2021. Gebruikers van Skype voor Bedrijven Online zullen vóór de buitengebruikstelling geen wijzigingen zien.

Microsoft integreert de belangrijkste functionaliteiten van Skype for Business Online naar Microsoft Teams en combineert dit met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van voice, video en vergaderen. Je kunt er ook voor kiezen om Skype for Business Online-gebruikers te migreren naar Skype for Business Server 2019 (on-premise).

Wij moedigen alle klanten van Office 365 aan om Microsoft Teams nu al onafhankelijk of naast Skype voor Bedrijven Online te gebruiken.

We moedigen alle nieuwe Office 365-klanten aan om Microsoft Teams te gaan gebruiken, onafhankelijk van of parallel met Skype voor Bedrijven en het pad en de timing te bepalen die aan de zakelijke behoeften voldoen. Ongeacht of je een abonnement hebt op Skype voor Bedrijven Online, adviseren wij je om vóór de buitengebruikstelling van Skype voor Bedrijven Online naar Microsoft Teams verhuizen.

Wij raden organisaties aan om Microsoft Teams naast Skype voor Bedrijven Server te implementeren om hun teamwerk en samenwerking te verbeteren. De basisondersteuning voor Skype voor bedrijven Server is na 2021 nog gewoon te gebruiken.

Nieuwsgierig?

Benieuwd wat Skype for Business voor jou kan betekenen? Bekijk dan de video of neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek met een van onze experts. Je bent ook altijd welkom om langs te komen in ons Microsoft Inspire Center om zelf te ervaren wat Skype for Business voor je kan betekenen.

Ik wil meer informatie