Eric Brouwer, bedrijfsleider en algemeen manager bij Suncoblinds: “We zijn in drie jaar tijd sterk gegroeid en gingen van twee personen op kantoor naar vijf, plus twee buitendienstmedewerkers. De complexiteit van de informatie neemt daarmee ook toe, de structuur komt onder druk te staan en we merkten dat we eigenlijk heel veel deden vanuit persoonlijke kennis en vaardigheden. Dat brengt een zeker risico met zich mee.

Dat moest anders en waar begin je dan? De hamer van de timmerman natuurlijk. Je moet immers een goede basis hebben waar je op kan bouwen en voor ons was dat onze IT. Wij werkten in een instabiele werkomgeving, de support was traag of ontbrak, we hadden problemen met rechten en back-ups en de gebrekkige mappen- en informatiestructuur baarden mij grote zorgen. Het was hoog tijd om daar duidelijkheid in te scheppen en te zorgen dat we klaar zijn voor eventuele verdere groei. Reden voor een professionaliseringsslag op het gebied van IT.”

Suncoblinds is producent van zonwering voor binnen en buiten, raamdecoratie, rolluiken en horren. Dat doen zij al vanaf 1968, geheel in eigen beheer met een eigen productie- en distributiekanaal.

Snelle hulp bij calamiteiten essentieel

Eric vroeg verschillende bedrijven mee te denken en beoordeelde alle oplossingen en offertes op functionaliteit en prijs. Zijn keuze viel op Herke ICT Group: “Herke ICT Group is een gecertificeerd Microsoft-partner met een professionele servicedesk. Snelle hulp bij calamiteiten is voor ons zeer belangrijk. Wat ik ook heel prettig vond was de proactieve houding in het voortraject, de mannen dachten mee en waren adviserend sterk en hulpvaardig. En niet te vergeten: de prijs-kwaliteitverhouding was prima.”

Suncoblinds werkt weer snel, veilig, compliant en efficiënt

Suncoblinds brengt de volledige ondersteuning, levering van netwerksoftware, beveiliging en back-up bij Herke ICT Group onder. De hardware behoefte is geïnventariseerd en de acht medewerkers van Suncoblinds maakten de overstap naar een nieuwe on-premise server met een back-up naar het datacenter van Herke ICT Group. Daarnaast beschikt elke medewerker over een eigen Office-365-abonnement. Zo werken ze veilig en behouden ze het overzicht. Ook stapte het bedrijf over op een razendsnel glasvezelnetwerk. Met deze nieuwe omgeving is Suncoblinds klaar om weer snel, veilig, compliant en efficiënt hun vele (nieuwe) klanten te bedienen.

Alles binnen één dag gerealiseerd

Over de samenwerking met Herke ICT Group is Eric helder: “Top! Niels van der Kaaij is onze contactpersoon, hij hielp ons uitstekend. Mats Nijman deed de inventarisatie. Een supergetalenteerde, snelle gozer die ook heel praktisch meedenkt met de situatie. Vooral dat sparren in het voortraject ervaarde ik als heel prettig. Zo kregen we een ‘fit for use product’, in plaats van verzeild te raken in mitsen en maren. Jurïen Wouters is de uitvoerende man en zorgde voor de installatie. Binnen een dag was het geregeld, de complete hardware- en sofwareswap. Dat is voor een productiebedrijf als het onze natuurlijk super. Ik zat echt wel even met kromme tenen toen de stekkers eruit gingen. We kennen allemaal de horrorverhalen. Maar dankzij het goede voorwerk en de goede voorbereidingen konden we zo weer aan de slag. We hebben een paar kleine issues gehad, maar die waren prima te overzien. Het belangrijkste: we hadden niets verloren aan productiviteit. Ook nu alles draait zijn we erg tevreden over de service. Als er al iets is, wordt het snel opgelost.”

Waarde stabiele IT-systemen en veiligheid data niet uit te drukken in cijfers

Eric besluit: “De waarde van goed lopende systemen en je geen zorgen hoeven te maken over verlies van data is niet uit te drukken in cijfers. De kern van alle processen bij Suncoblinds – van telefonie, orderintake tot productie – draait om een goede organisatie en stabiele informatie- en communicatiesystemen. Nu dat allemaal goed geregeld is, kunnen wij ons weer bezig houden met andere zaken zoals het zo goed mogelijk maken van onze mooie producten.”

Ook als Suncoblinds werken met stabiele en veilige IT? Wij helpen je graag verder. 

Neem contact op