Voor Onno Peppels is geen dag hetzelfde. Wat het werk voor hem leuk maakt? De zorg voor accurate, tijdige en volledige rapportages met financiële informatie, zodat alle stakeholders op het juiste moment in kennis worden gesteld. Lees hier waarom Ruiter Dakkapellen heeft gekozen voor Herke ICT Group als IT-partner en met welke rapportagetools Onno Peppels het liefst werkt.

Processen stroomlijnen

“Dankzij een toenemende vraag naar onze producten groeit Ruiter Dakkapellen snel”, vertelt Onno Peppels, Controller bij Ruiter Dakkapellen. “Daardoor stonden wij voor de uitdaging om de bestaande processen te stroomlijnen. We verkopen weliswaar een standaard maatwerkproduct, maar iedere klantwens is anders. Kortom, het zijn allemaal dakkapellen maar ze kunnen wel enorm van elkaar verschillen. Juist omdat elk product anders is, levert dit enorm veel data.”

Data leesbaar maken

“Doordat wij gegevens digitaal opslaan, kun je deze verwerken tot bruikbare informatie. Om iets met deze gegevens te doen en er binnen afzienbare tijd nuttige informatie uit te halen, heb je niet voldoende aan de meest gebruikte datatools. Dus gingen we op zoek naar software waarmee je de data kunt analyseren. Met de tool Jet Reports is dit goed mogelijk. Je haalt live gegevens uit Dynamics 365 Business Central – de complete cloudoplossing voor bedrijfsbeheer voor kleine en middelgrote bedrijven – en met Jet Analytics is het dan weer mogelijk om er tabellen van te maken, die je aan elkaar kunt koppelen. De resultaten kun je in Microsoft Power BI visualiseren in de vorm van “clickable” grafieken. We zijn fan van Power BI vanwege het visuele aspect. Getallen omzetten naar grafieken waardoor data leesbaarder wordt, zodat we deze duidelijker kunnen presenteren aan het Management Team.”

“Power BI maakt het presenteren van financiële informatie fraaier, makkelijker en interessanter.”

Meteen analyseren door tijdbesparing

“Waar ik voorheen veel tijd kwijt was aan het creëren van rapporten, bespaar ik hier nu veel tijd. Nu kan ik meteen beginnen met analyseren. Het was namelijk repeterend werk dat makkelijk geautomatiseerd kon worden. Jetanalytics en Power BI zorgen ervoor dat rapportages meteen beschikbaar zijn, zodat je direct kunt beginnen met analyseren. Voordeel van Jetanalytics is dat het rechtstreeks met Dynamics 365 Business Central schakelt om rapportages te consolideren. De BI (Business Intelligence) rapportages verzamelen gegevens die je kunt omzetten naar kennis, waarop je gericht actie kunt ondernemen. Voorheen werd dit met Excel gedaan. Dat kostte niet alleen veel tijd, maar het zag er visueel ook minder aantrekkelijker uit. Power BI maakt het presenteren van financiële informatie fraaier, makkelijker en interessanter.”

Data visualiseren met PowerBi

Over Ruiter Dakkapellen:

Onno: “Als je bedrijf groeit, dan moet je IT-omgeving meegroeien. Ruiter Dakkapellen, groot aanhanger van Microsoft, volgt alle nieuwe ontwikkelingen van Microsoft op de voet. De keuze voor Herke ICT Group als IT-Partner was daarom snel gemaakt. Als preferred partner van Microsoft én HP kan Herke ICT Group een ruim aanbod van diensten en producten aanbieden. Heel erg handig indien zich ooit een calamiteit voordoet. Je kunt dan snel schakelen.”

Over Herke ICT Group:

Wij helpen bedrijven bij hun digitale transformatie. Wij maken jouw IT eenvoudig, slim en beheersbaar. Als Microsoft-partner ligt onze focus vooral op de Cloud (denk aan: Office 365, Dynamics 365, Skype for Business, Power BI en SharePoint). Daarnaast ontwikkelen we in eigen huis financiële software en apps voor bedrijven in de bouw, gebaseerd op Dynamics 365.

Benieuwd naar wat Herke ICT Group voor jouw organisatie kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Bel ons
mail ons