De schoolvakanties zijn voorbij en het grootste deel van Nederland is weer aan het werk. Lekker uitgerust ga je richting de zaak. Even bijpraten met collega’s, en dan moet je toch echt aan de slag. Je zet je laptop of PC aan en… je weet het niet meer. Met de beste wil van de wereld kan je niet meer bedenken wat je wachtwoord is. Ergens diep in je geheugen sluimert vaag iets, maar na drie pogingen is je account geblokkeerd. Gelukkig helpt jouw collega je aan het telefoonnummer van de Servicedesk.

Ook jouw wachtwoorden zijn geld waard

Op zich is zo’n ‘leeg hoofd’ een teken dat je echt lekker los van alle drukte en stress bent geweest. Welverdiend! En waarschijnlijk ook een teken dat je niet voor alles hetzelfde wachtwoord hanteert. Verstandig! Want hoe lastig het soms is, het is echt noodzakelijk om voor elke dienst een uniek wachtwoord te gebruiken dat je ook nog eens regelmatig aanpast. Voor je het weet liggen je gegevens op straat. Niet alleen – zakelijk gezien – een datalek en dus reden voor een boete volgens de AVG, maar ook persoonlijk kan het heel vervelend zijn. De Dark Web Market Price Index vertelt je precies wat je gehackte account waard is en voor een spotprijsje kunnen jouw logingegevens ingezet worden voor iets totaal anders dan wat jij voor ogen had.

Gebruik een wachtwoordmanager

We gaan er even vanuit dat jouw Servicedesk je weer op de rit heeft geholpen en dat je met je nieuwe – sterke – wachtwoord lekker aan de slag kunt. Maar hoe voorkom je nu dat je straks na het kerstreces weer je wachtwoord vergeten bent? Ons advies: gebruik de online wachtwoordmanager LastPass. Dan hoef je alleen nog maar één wachtwoord te onthouden, namelijk die van LastPass. Met deze online tool kom je altijd en overal, ongeacht je device, bij al je wachtwoorden. LastPass houdt alle wachtwoorden bij van sites die je gebruikt. Maak je ergens een nieuw account aan, dan vraagt LastPass of je dit wachtwoord op wilt slaan. Bij het volgende bezoek vult LastPass je inloggegevens automatisch in. Natuurlijk is het wel belangrijk om een complex LastPass wachtwoord te gebruiken, deze regelmatig te wijzigen en gebruik te maken van de meervoudige authenticatie mogelijkheid. Dit wachtwoord is nog maar het enige wachtwoord dat je moet onthouden. Dat moet te doen zijn toch?

Bescherm je gegevens

Wil je eens verder praten over de veiligheid van jouw gegevens? Neem dan gerust contact op. Onze experts zijn bereikbaar op +31 72 727 1100 of stuur ons een mail.

Neem contact op