Belangrijke update: Veiligheidsmededeling, 2019

Uitbreiding van het in januari 2018 aangekondigde HP-veiligheidsprogramma voor de terugroep en vervanging van batterijen van notebookcomputers en mobiele werkstations – Meer batterijen/accu’s komen nu in aanmerking voor vervanging.

Controleer je HP producten

HP verzoekt klanten met klem alle mogelijk betrokken producten opnieuw te controleren. Vervangende batterijen die zijn geleverd als onderdeel van het in januari 2018 aangekondigde programma vallen NIET onder deze uitbreiding. Als je de batterij al via het programma hebt vervangen, hoef je verder niets te doen.

Uitbreiding veiligheidsprogramma

HP kondigt een uitbreiding aan van zijn doorlopend wereldwijd vrijwillig veiligheidsprogramma voor de terugroep en vervanging van bepaalde batterijen in notebooks en mobiele werkstations. De uitbreiding op het oorspronkelijke programma uit januari 2018 is als volgt:

  • Er zijn mogelijk extra batterijen geleverd met dezelfde notebooks en werkstations die in aanmerking kwamen voor het oorspronkelijke programma.
  • Inclusief HP ProBooks (4xx G4 en G5), HP ZHAN, HP ENVY 15 en Mobile Thin Clients (HP mt20, HP mt21 en HP mt31) die mogelijk gebruik maken van batterijen die in aanmerking komen voor de uitbreiding van het programma.

De batterijen die mogelijk in aanmerking komen, zijn mogelijk van december 2015 tot april 2018 met bepaalde HP-notebooks en mobiele werkstations over de hele wereld verkocht. Deze batterijen werden vanaf december 2015 tot en met december 2018 ook verkocht als accessoires of geleverd als vervanging via HP of een erkende HP serviceprovider.

Brandgevaar

De voornaamste zorg van HP is de veiligheid van zijn klanten. De batterijen kunnen oververhit raken en brand- en verbrandingsgevaar opleveren voor klanten. Het is daarom belangrijk dat je de batterij opnieuw controleert, ook als je dit al hebt gedaan en te horen hebt gekregen dat dit product niet betrokken is. Als je de batterij al hebt vervangen via het programma dat in januari 2018 werd aangekondigd, hoef je verder niets te doen.

Batterij-veilig-modus

HP heeft een BIOS-update vrijgegeven voor klanten van wie de batterijen in aanmerking komen voor de uitbreiding van dit programma waarmee de batterij in de “Batterijveiligheidsmodus” wordt geplaatst. Klanten mogen de batterijen die zijn betrokken bij dit terugroepingsprogramma niet meer gebruiken door ze in de Batterijveiligheidsmodus te plaatsen. Zodra de batterij in de Veiligheidsmodus is geplaatst, kunnen klanten hun notebook of mobiele werkstation veilig blijven gebruiken door deze aan te sluiten op een HP-voedingsadapter. HP biedt kosteloze vervanging van de batterij door een gecertificeerd technicus aan voor alle batterijen die in aanmerking komen voor dit terugroepingsprogramma.

Opmerking:
Niet alle batterijen in alle vermelde producten komen in aanmerking. Als uit het validatieproces blijkt dat dit terugroepingsprogramma geen betrekking heeft op jouw batterij, kun je deze blijven gebruiken en is vervanging niet nodig.

Welke batterijen komen in aanmerking voor vervanging?

De volgende tabel bevat een lijst van HP producten die batterijen hebben die in aanmerking komen voor deze terugroepactie. Zie brief HP inzake terugroepactie.

Open brief HP

HP verontschuldigt zich voor het eventuele ongemak dat dit veroorzaakt kan hebben.

Vragen

Als je vragen hebt over deze veiligheidsmededeling van HP, neem dan vooral contact op met onze Servicedesk.

Contact met Servicedesk