Ondernemers zitten veelal met dezelfde soort uitdagingen: ze willen efficiënter werken, processen digitaliseren, handelingen automatiseren, de hoeveelheid omslachtige taken minimaliseren en betere controle over processen hebben door ze niet handmatig te doen maar via een digitaal systeem. Het Microsoft Power Platform in het algemeen en PowerApps in het bijzonder zijn toepassingen die heel geschikt zijn om ondernemers te helpen bij deze uitdagingen.

Verrijk je bestaande systemen

PowerApps is, naast Flow en Power BI, onderdeel van het Power Platform. Met de oplossingen in het Microsoft Power Platform kun je eenvoudig processen digitaliseren die niet te vatten zijn in bijvoorbeeld je ERP- of CRM-systeem en vanuit je dagelijkse werkzaamheden data verzamelen. Vervolgens kun je deze data visualiseren en analyseren met Power BI, de krachtige Business Intelligence-oplossing binnen het Power Platform. Zo kun je efficiënter werken, krijg je meer inzicht, verbeter je de controle over je processen en verrijk je je bestaande systemen door het gebruik van apps.

Apps op maat

PowerApps is een oplossing waarmee we zakelijke apps op maat voor jouw bedrijf kunnen maken. Op basis van een bestaand platform kunnen we heel eenvoudig apps ontwikkelen die precies aansluiten bij het proces dat jij voor je medewerkers wilt vereenvoudigen.

Low-code-oplossing

PowerApps is een zogenaamde low-code-oplossing. Low-code is een principe dat steeds populairder wordt. Het biedt de mogelijkheid om businessapplicaties en websites te maken zonder dat je daar een ontwikkelaar en veel tijd voor nodig hebt. Je kunt door middel van een drag-and-drop-principe en kleine stukjes code een slimme app in elkaar zetten, zonder dat je die van scratch af aan moet programmeren.

Snel apps ontwikkelen, voor alle platformen

Bij Herke ICT Group zijn we groot fan van dit low-code- of no-code-principe, omdat we zo in relatief korte tijd apps op maat kunnen ontwikkelen, die ook nog eens direct op alle platformen werken. Of het nu op een iOS-, Android-, Mac- of Windows-apparaat is of draait binnen een browseromgeving, het werkt. Zo hoeven we in geen enkele vorm dubbel werk te verrichten. Ook kunnen we PowerApps heel eenvoudig koppelen met bestaande systemen. Zo verzekeren we dat de apps die we maken volledig geïntegreerd zijn met de rest van je organisatie en dat de data staan waar ze horen te staan. Op die manier creëer je niet nóg een opslaglocatie, maar verrijk je je bestaande omgeving.

Hoe werkt dat in de praktijk?

Stel: je moet na oplevering van een werk foto’s maken en die opslaan bij de overige data over je project. Dat betekent dat je naar het opgeleverde werk moet gaan, ter plaatse foto’s maakt, die mailt naar bijvoorbeeld de afdeling administratie en daar sleept iemand de foto’s in de juiste map. Een eenvoudige handeling, die wel relatief veel tijd kost en foutgevoelig is. Deze handeling is echter lastig te vatten in een standaard ERP-systeem. Met PowerApps – in dit geval in combinatie met Flow – kunnen we deze handelingen automatiseren waardoor de juiste foto in het juiste mapje belandt, zonder dat iemand daar nog iets aan hoeft te doen. Een stuk makkelijker en, doordat er een persoon minder nodig is in het proces, ook een stuk efficiënter.

‘The real meat of software development isn’t the coding.’

Chris Wanstrath, CEO van GitHub, zei een paar jaar geleden: ‘The real meat of software development isn’t the coding, it isn’t the typing, it isn’t the compilers. At the end of the day it’s what you’re building and the effect it has on the person you’re building it for. ’ Met andere woorden: het is niet de wijze waarop je programmeert, het gaat erom wat je maakt en het effect voor de gebruiker waar je hem voor maakt. Daarmee voorspelde hij al de vlucht van low-code- en no-code-platforms. Bij Herke ICT Group hebben we al een stap in de goede richting gezet. Door te focussen op deze ontwikkeling en PowerApps te combineren met andere tools, kunnen we heel veel meerwaarde leveren voor onze klanten. Wij geloven in een toekomst waarin we voor heel veel ondernemers het leven makkelijker kunnen maken door op deze relatief eenvoudige manier apps te maken voor businessprocessen.

Van technische consultancy naar meedenken over businessvraagstukken

Door de opkomst van de low-code-platforms zien we ook langzaam een verschuiving in het type consultants dat bij ons werkt. Naast technisch consultants hebben we nu steeds meer consultants in dienst die mee kunnen meedenken over de businessvraagstukken, begrijpen wat de ondernemer nodig heeft en steeds weer vragen stellen om te achterhalen of bepaalde processen nóg efficiënter ingericht kunnen worden met behulp van IT.

Toine Lambalk 

Teamlead Cloud Productivity

Nieuwsgierig?

De mogelijkheden van PowerApps en het Microsoft Power Platform zijn werkelijk eindeloos. Wij komen graag bij jou aan tafel om mee te denken over de mogelijkheden voor jouw onderneming.  Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Contact opnemen