De vakantie is voor de meeste mensen weer voorbij en dat betekent dat we massaal weer de overvolle weg op gaan. Was voorheen de trein nog een goed alternatief, als we de NS en Prorail moeten geloven is ook het spoor bijna vol. Daarnaast is het maar weer afwachten wat de herfst en de winter voor ons in petto heeft. Persoonlijk ben ik een geluksvogel. Ik reis van Haarlem naar Alkmaar. Dat houdt in dat ik twee keer per dag naar de file aan de andere kant van de weg kan zwaaien.

Meer werknemers dan werkplekken

Maar ook als je niet in de file staat, moet je nog maar afwachten of er, eenmaal op kantoor, nog een bureau voor je is. Steeds meer bedrijven hebben meer werknemers dan werkplekken. Zij omarmen, net als Microsoft, het nieuwe werken: medewerkers mogen werken waar, hoe en wanneer het hen uitkomt. Met de juiste instelling, de juiste middelen én een slimme werkgever is flexibel werken een verademing. Dan is het nergens meer voor nodig om in de file te staan of om als eerste op je werk te zijn om een werkplek te bemachtigen.

Vanuit huis samenwerken

Herke ICT Group biedt mij deze mogelijkheid ook. Vorige week bijvoorbeeld moest ik voor half 12 een offerte af hebben en stond er om 14 uur een afspraak bij een klant in het midden van het land. Daarom werkte ik die ochtend thuis en heb ik de avond daarvoor mijn Skype doorgezet naar mijn mobiel. Mijn agenda laat zien dat ik die dag buiten kantoor ben, maar wel beschikbaar voor collega’s en klanten. Samen met mijn collega die ook online is, werken we via SharePoint tegelijkertijd aan de offerte. Heerlijk om zo samen efficiënt te kunnen werken en voor de afgesproken deadline ligt de offerte bij de klant.

Goed gereedschap is voor mij het halve werk

Mijn collega’s zien inmiddels dat ik onderweg, maar nog wel bereikbaar ben. Ik handel nog wat telefoontjes af (uiteraard veilig) en kom op tijd bij de klant aan. Tijdens het gesprek met de klant maak ik op mijn Surface Pro digitaal aantekeningen in OneNote. Ken jij trouwens de app Office Lens al? Met deze app maak ik een foto van de aantekeningen die gemaakt zijn op een whiteboard of flipover. Office Lens koppelt deze eenvoudig aan mijn notities in OneNote. Na afloop van ons gesprek vraag ik of ik nog even kan blijven om zo de files te ontwijken. Dat is geen probleem. En nadat ik een aantal veiligheidsstappen heb genomen, denk aan Multifactor Autenticatie (MFA), log ik veilig in op het netwerk van de klant. Wanneer je dit aanvult met een privacyscherm zodat niemand op je scherm mee kan kijken en een microfoon met ruisonderdrukking, dan kun je écht overal aan de slag. Ik verwerk ons gesprek in ons CRM systeem en beantwoord nog wat mailtjes. Vervolgens stap ik in de auto en rijd zonder file naar huis. Al het werk voor die dag is gedaan. Met windkracht 7 uit het zuidwesten kan ik nog even windsurfen. Zo geniet ik van de elementen van het weer die de meesten vervloeken.

Kom langs en beleef het!

Bij ons kun je zelf komen ervaren wat het slimme samenwerken kan opleveren. Onze deur staat altijd open, dus kom eens vrijblijvend kijken of een dagje bij ons werken. Geen betere manier om je ook te laten inspireren door technologie! Maak je liever gebruik van onze Customer Immersion Experience-workshop? Dat kan natuurlijk ook! Met de allernieuwste apparatuur laten we je in een virtueel rollenspel ervaren hoe je real time samenwerkt.

Niels van der Kaaij - Accountmanager - Herke ICT Group

Accountmanager

Neem contact op