Het nieuwe coronavirus heeft nogal wat impact op het dagelijks leven. We doen alles om gezond te blijven en het virus te stoppen. De scholen, cafés en sportclubs zijn gesloten en we werken massaal thuis. Met bijvoorbeeld Microsoft Teams werk je ook vanuit huis optimaal samen en kun je productief zijn en het overzicht houden. Bovendien blijf je zo niet alleen gezond, maar ook veilig. In de afgelopen periode hebben we al veel klanten gesproken, vandaar nu even een overzicht van de verschillende thuiswerkmogelijkheden

Samenwerken met collega’s

Microsoft Teams biedt als volwaardig samenwerkings- en communicatieplatform de mogelijkheid om je eigen (project-)teams slim te faciliteren. Ook als je niet thuiswerkt, zijn er genoeg redenen om met Teams aan de slag te gaan. Maar als je werkt vanuit een eenzaam homeoffice, is Teams helemaal een uitkomst. Je kunt samenwerken aan bestanden en eenvoudig overzicht houden over wie welke activiteit heeft uitgevoerd. Maar ook kun je communiceren via chat, video of audio – met je complete team, een kleine groep of een-op-een.

Word je vermeld in een chat, dan ontvang je daarvan een notificatie. Met de kalenderfunctie heb je inzicht in deadlines en via bestanden kun je snel bij gedeelde documenten. Zo drinkt iedereen z’n eigen koffie – of thee – maar ben je toch écht met elkaar verbonden. En dat allemaal een stuk efficiënter en veiliger dan via het niet AVG-compliant Whatsapp, want Microsoft Teams voldoet uiteraard aan strenge veiligheidsvoorwaarden.

Videobellen met Microsoft Teams

Heb je nog geen Microsoft Teams, dan kun je ook bellen en videobellen met Skype for Business, een slimme, geïntegreerde samenwerkingsoplossing voor online chatten, (video-)bellen, online vergaderen en voor het delen van informatie en documenten, in een goed beveiligde omgeving. En dat kan zowel met mensen binnen je organisatie als daarbuiten. OneDrive biedt in dat geval een goede mogelijkheid om bestanden online op te slaan en te delen.

Bedrijfskritisch dataverkeer

Microsoft 365 biedt het beste van Office 365 in combinatie met Windows 10 en Enterprise Mobility + Security. Deze combinatie geeft je de mogelijkheid om vanaf elke gewenste locatie te werken en moderne manieren van samenwerken te omarmen, zonder de veiligheid van je data op het spel te zetten. En werk je met Office 365, dan heb je niet alleen de beschikking over de laatste versies van de alom bekende diensten als Outlook, Word, Excel en PowerPoint maar ook extra services zoals OneDrive, SharePoint Online, Skype for Business en Microsoft Teams. Tegelijkertijd zijn je bedrijfsgegevens op zowel persoonlijke als zakelijke apparaten volledig beveiligd, ook tegen malware, virussen en spyware. Inclusief 24/7 ondersteuning en een gegarandeerde uptime van 99,9 procent. Zo weet je pas echt zeker dat je team veilig werkt en tegelijkertijd optimaal met elkaar in verbinding staat. Zonder kans op welke besmetting dan ook!

Michael Koorn

Teamlead Sales Managed Services

Als Teamlead Sales Managed Services streef ik er, samen met mijn collega’s, naar om een perfecte klantbeleving neer te zetten. Daarbij hebben we een heldere transparante communicatie en duidelijke uitleg hoog in het vaandel staan.