Thuiswerken lijkt de nieuwe norm te worden, maar ook freelancers, flexwerkers, forenzen en medewerkers die regelmatig op reis zijn voor de zaak, moeten vanaf elke willekeurige plek veilig kunnen werken. Dat brengt veel voordelen met zich mee:

  • lagere overheadkosten;
  • onbeperkte toegang tot talenten;
  • verhoogde productiviteit;
  • welzijn van werknemers en
  • minder verloop in personeel.

Toch brengt overal kunnen werken ook de nodige veiligheidsrisico’s met zich mee. Gelukkig biedt Microsoft 365 Business Premium de juiste tools om veilig te kunnen werken.

De uitdagingen van overal kunnen werken

Iedereen die regelmatig op afstand werkt, kent de uitdagingen. Allereerst moet je dezelfde toegang tot bestanden en projecten hebben als op kantoor. Die toegang moet je hebben vanaf elk mogelijk apparaat. Flexibiliteit is key. Wanneer je niet face-to-face met je collega’s werkt, is het des te belangrijker om over goede samenwerkingsmogelijkheden te beschikken. Zo kun je toch zorgen dat alle neuzen in dezelfde richting blijven wijzen. Tenslotte moet de beveiliging natuurlijk net zo goed geregeld zijn als op kantoor. De veiligste tools, de beste werkwijzen voor het verkrijgen van toegang en het delen van bestanden helpen daarbij.

Zo kun je toch zorgen dat alle neuzen in dezelfde richting blijven wijzen.

Beveiligingsbehoeften voor kleine en middelgrote bedrijven

Bij de grote corporates is de beveiliging meestal wel goed op orde. Maar kleine en middelgrote bedrijven staan vaak voor een grote uitdaging. Medewerkers gebruiken zwakke inloggegevens, ze slaan zakelijke informatie op in hun persoonlijke omgeving, installeren apps van derden die niet altijd even goed beveiligd zijn. En dan hebben we het nog niet gehad over problemen met e-mailberichten, zoals het delen van gevoelige gegevens en phishingpogingen.

Stay safe met Microsoft 365 Business Premium

Microsoft 365 Business Premium helpt je bij het beschermen van je bedrijf, wat je omvang ook is. Of het nu gaat om de identiteit van de gebruiker, het beheer van de gebruikte apparaten, het delen van gevoelige informatie in niet-geautoriseerde apps of opslaglocaties of het beveiligen van documenten. Met Microsoft 365 Advanced Threat Protection ben je bovendien beschermd tegen aanvallen van buitenaf.

Overal veilig werken met Microsoft 365 Business

Microsoft Threat Protection

Met Microsoft 365 Advanced Threat Protection bescherm je het werk van al je medewerkers, inclusief degenen die op afstand werken. Of ze nu op mobiele apparaten werken of op een desktop te maken krijgen met onveilige bijlagen, verdachte links of andere ongewilde cyberpraktijken, deze verdedigingssuite van Microsoft beschermt je bedrijfsnetwerk. Zo kunnen beveiligingsprofessionals alle bedreigingssignalen verzamelen en inzicht krijgen in de volledige omvang en impact van elke bedreiging; hoe het in je bedrijfsomgeving terechtgekomen is, wat het doet en wat de mogelijke impact op je organisatie is. En als het nodig is, neemt Microsoft Threat Protection automatisch actie om een aanval te voorkomen of te stoppen, en zelfs om aangetaste mailboxen, apparaten en gebruikersidentiteiten op te schonen. Zo kun je erop vertrouwen dat je medewerkers veilig hun werk kunnen doen, waar ze ook zitten.

Meer weten?

Werken jouw medewerkers ook veel thuis of onderweg? En wil je nu en in de toekomst je onderneming beschermen tegen Cybercriminaliteit? Neem nu contact op met onze Security experts en laat je informeren over de mogelijkheden.