De moderne werkplek. Google het en je krijgt ruim twee miljoen resultaten. Maar wat houdt die moderne werkplek in en hoe ziet die digitale transformatie er uit? Wij nemen je mee langs de thema’s, uitdagingen en tools.

Vijf thema’s

De transformatie naar een moderne werkplek gaat over de volgende vijf thema’s.

 • De ontsluiting van creativiteit en innovatie bij medewerkers om het beste uit iedereen in de organisatie naar voren te halen.
 • Het bij elkaar brengen van collega’s met verschillende achtergronden, demografische kenmerken, functionele rollen en vaardigheden, om zo verandering te versnellen.
 • De inzet van technologie om diversiteit te bevorderen en talentbehoud te vergroten.
 • Het sturen van een digitale cultuuromslag.
 • Het verkrijgen van meer rendement op huidige productiviteitsinvesteringen.

Lees meer over de vijf thema’s in dit whitepaper van Microsoft.

Hoe ziet die werkplek van morgen er dan uit?

Digitale technologie en constante innovatie veranderen de manier waarop de wereld werkt. De werkplek van morgen is gepersonaliseerd, gedecentraliseerd terwijl tegelijkertijd iedereen met elkaar verbonden is. Dat betekent dat informatie altijd en overal beschikbaar is. Medewerkers werken samen in teams en wanneer en waar ze maar willen. En dat alles uiteraard veilig. De moderne werkplek helpt bedrijven om talent aan te trekken, medewerkerstevredenheid te vergroten en tegelijkertijd de productiviteit te verhogen. De moderne werkplek is wendbaar en innovatief terwijl de kosten worden geminimaliseerd.

Wat zijn de uitdagingen?

De moderne werkplek brengt voor de werkgever veel goeds, maar het brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. Een paar cijfers ter illustratie.

 • 38% van de millennials vindt dat achterhaalde samenwerkingstools innovatie in de weg staan.
 • 61% van de medewerkers vindt het moeilijk om met collega’s samen te werken.
 • 64% van de medewerkers gebruikt privé-apparaten voor zakelijke doeleinden.
 • 75% van de netwerkinbraken is te wijten aan zwakke of gestolen inloggegevens.
 • 80% van de medewerkers geeft toe dat ze niet-goedgekeurde software gebruiken.
 • De geschatte economische waarde van cybercriminaliteit? Drie biljoen dollar.

Samenwerken op de moderne werkplek

Microsoft 365 biedt een scala aan samenwerkingstools die naadloos op elkaar aansluiten. Denk daarbij aan Outlook, Word, Excel en PowerPoint. Maar ook aan extra services zoals OneDrive, SharePoint Online, Skype for Business en Microsoft Teams. Omdat het een cloudservice is, hoef je je niet bezig te houden me onderhoud en beheer. Gewoon altijd en overal vanaf elk apparaat toegang tot al je gegevens. Zonder dat je je zorgen hoeft te maken over beveiliging, privacy en compliance. Zelfs aan de GDPR is gedacht.

Kom langs en beleef het zelf!

Nieuwsgierig hoe die moderne werkplek er in de praktijk uitziet? Lees onze eerdere blog. Maar beter nog is het om zelf te komen ervaren wat dit slimme samenwerken je op kan leveren. Kom gerust vrijblijvend langs om te kijken, of om een dagje bij ons te werken. Geen betere manier om je te laten inspireren door technologie.

Michael Koorn

Teamlead Sales Managed Services

Als Teamlead Sales Managed Services streef ik er, samen met mijn collega’s, naar om een perfecte klantbeleving neer te zetten. Daarbij hebben we een heldere transparante communicatie en duidelijke uitleg hoog in het vaandel staan.