Routinetaken. Leuk zijn ze niet, maar je ontkomt er niet aan. Of wel? Met Microsoft Flow (Power Automate) kun je al die zich steeds herhalende taken automatiseren, zonder ook maar één teken code te gebruiken. Ontdek 12 werkstromen die je productiviteit verbeteren, zo hou je tijd over om te doen waar je goed in bent en waarin jij het verschil in kunt maken.

Wat is Microsoft Flow?

Microsoft Flow is onderdeel van het Microsoft Power Platform, waar ook Power Apps en Power BI onderdeel van zijn. Met Flow kun je je concentreren op je werk in plaats van overspoeld te worden door routinetaken. Zo kun je automatisch mails ontvangen over bijvoorbeeld de nieuwste updates van documenten, bijlagen automatisch opslaan en goedkeuringsstromen vereenvoudigen. Met eenvoudige sjablonen kunnen werkstromen de onderlinge communicatie van je hele team verbeteren. Je kunt eenvoudiger nieuw personeel werven, op de hoogte blijven van het laatste nieuws en nog veel meer. Een paar voorbeelden.

E-mailbijlagen beheren

Met Flow kun je alle e-mailbijlagen automatisch op laten slaan, in OneDrive of in SharePoint. Ook kun je een pushbericht ontvangen als een bijlage is opgeslagen.

Berichten ontvangen als een gedeelde gegevensbron wordt gewijzigd

Je kunt jezelf of een collega een aangepaste mail sturen als er een nieuw item wordt toegevoegd aan een bepaalde SharePoint-lijst. Ook kun je een melding ontvangen als een nieuw bestand wordt geupload in een bepaalde map in OneDrive. Zie je dat iemand een item in SharePoint heeft veranderd, dan kun je automatisch een melding versturen naar de mensen die dat moeten weten.

Agenda’s beheren

Wanneer een To-do-list-taak in een bepaald project wordt gemaakt, dan wordt er een gebeurtenis aan je Microsoft 365(Office 365)-agenda toegevoegd op basis van de begintijd en de titel van de taak. Dat kan ook met een Google-agenda. Heb je een belangrijke vergadering? Dan kun je met een druk op de knop je agenda voor de benodigde tijd blokkeren.

Het laatste nieuws en informatie ophalen

Met RSS-feeds kun je nieuwskoppen, blogs en informatie bijhouden waarin je geïnteresseerd bent. Zo kun je een pushmelding ontvangen als er iets nieuws in de Flow-blog wordt gepubliceerd, dagelijks een overzicht met het belangrijkste nieuws krijgen of zodra er een nieuw blogbericht van het Microsoft Flow-team beschikbaar is, een e-mailmelding ontvangen.

Digitaliseer je dagelijkse handelingen met deze 12 werkstromen die je productiviteit verbeteren.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig naar wat Power Automate binnen jouw organisatie kan betekenen? Onze experts kunnen meedenken over de inrichting van slimme flows die precies passen bij jouw organisatie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.