“Door een sterke groei van CAV Agrotheek, van 30 miljoen omzet in 2008 naar bijna 60 miljoen in 2016, was er behoefte aan een professionele IT-partner. Uitbesteden IT-beheer en Office 365 biedt ons nu veel voordelen.”

“Sinds 2012 draaide onze applicaties al in een extern datacenter bij onze vorige IT-partner. Zij beheerden onze servers, deden het onderhoud en hosting.”, vervolgt Joost de Boer (financieel directeur bij CAV Agrotheek B.V.) zijn verhaal. “Voor de levering van onze devices maakten wij gebruik van een tweede IT-partner. Ten slotte deden wij het beheer van de werkstations en laptops op locatie zelf.”

CAV Agrotheek is in de agrarische sector een toonaangevend gecertificeerd groothandelsbedrijf. Zij zijn actief op het gebied van gewasbeschermingsmiddelen, zaaizaden, meststoffen en bloembollennetten. Het hoofdkantoor zit in Wieringerwerf en stuurt de vestigingen in Hoogkarspel, Texel, Ursem en ’t Zand aan. Ook behoort Heyboer B.V. met vestigingen in Biddinghuizen, Zeewolde en Espel tot de onderneming. De locatie in Emmen houdt zich met name bezig met de productie van bloembollennetten. Bij CAV Agrotheek staat goed advies, teeltbegeleiding en service hoog in het vaandel. De persoonlijke benadering loopt als rode draad door het bedrijf.

Keuze IT-partner

“Als coöperatieve onderneming hechten wij veel waarden aan lange termijn partnerships. Vertrouwen in elkaar speelt hierbij een belangrijke rol. Om dit vertrouwen op te bouwen, hebben wij ruim de tijd genomen om Herke ICT Group goed te leren kennen. Factoren als de prijsstelling, continuïteit en flexibiliteit van de organisatie ondersteunde onze beslissing om voor Herke ICT Group te kiezen.”

Totale IT-oplossing

“Onze medewerkers werken veel op mobiele devices. De licentiestructuur van Office 365 sluit hier perfect op aan. In eerste instantie hebben wij Herke ICT Group gevraagd ons te migreren naar Office 365 en een SharePoint omgeving op te zetten. Gaandeweg is besloten ons volledige IT-beheer en de aanschaf van hardware bij Herke ICT Group onder te brengen. Hierdoor worden gebruikersvragen van onze medewerkers sneller opgepakt en zo vermijden wij eventuele discussies tussen de verschillende IT-partijen.”

Wat Office 365 oplevert

“Voorheen had elke laptop zijn eigen Office licentie en sloegen medewerkers documenten lokaal op. Gezien het feit dat we in de agrarische sector werken en dus bij wind en weer buiten zijn, hadden deze laptops aardig wat te verduren. Bij een defecte laptop betekende dat documenten weg en licentie weg. Door iedereen toegang te geven tot onze terminalserver probeerden wij de kosten voor de licenties en het back-up probleem een tijd lang te omzeilen. Waren onze medewerkers onderweg, dan moesten zij internetverbindingen opzoeken, al dan niet via de WiFi van klanten of hun eigen mobiele telefoon. In praktijk aardig omslachtig allemaal. Met onze overstap naar Office 365, gebruik van OneDrive en SharePoint behoort dit nu tot het verleden. Elke buitendienstmedewerker heeft nu altijd en overal toegang tot zijn/haar ‘eigen’ en de gemeenschappelijke documenten.”

Wat SharePoint ons biedt

SharePoint biedt onze mensen in de buitendienst de mogelijkheid om documenten te delen. De toelevering van agrarische benodigdheden (gewasbescherming, zaaizaden, kunstmest en bollennetten) gaat gepaard met advies aan agrariërs. Goed advies valt of staat met de up-to-date kennis en kunde van onze mensen in de buitendienst. SharePoint speelt hierbij een belangrijke rol.”

Voordelen uitbesteden IT-beheer

“Onze applicaties stonden al geruime tijd in een datacenter. Daar is wezenlijk niet veel aan veranderd, alleen dat ze nu in het datacenter van Herke ICT Group staan. Het gevolg is dat we nu makkelijker kunnen schakelen in schaalgrootte en capaciteit op momenten dat daar behoeften aan is. Middels monitoring wordt de performance van ons netwerk en de werkplekken continu in de gaten gehouden.”

Eenvoudig schakelen in schaalgrootte en capaciteiten

“De contacten met Herke ICT Group zijn goed. Met name de commerciële mensen zijn goed in staat te luisteren naar onze wensen en te schakelen met de eigen organisatie. Ook zij zien het gevaar wanneer je specifiek leunt op kennis van één persoon.”

Wil jij ook flexibel schakelen in schaalgrootte en capaciteit op de momenten wanneer jij daar behoefte aan hebt? Neem dan contact op met één van onze experts.