Ontdek hoe jij jouw bedrijfsgegevens kunt beschermen

Welke informatie leg jij allemaal digitaal vast? Klantgegevens, verkoopgegevens, marketinggegevens, financiële cijfers en/of gegevens van ‘research & development? Deze informatie is voor kwaadwillenden geld waard. Om de continuïteit van jouw bedrijf te garanderen, is het belangrijk digitale informatie goed te organiseren en te beveiligen.

Maar er is meer. Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)/GDPR, zijn er strengere regels inzake het veilig houden van informatie. Deze regels gelden voor alle organisaties, dus óók voor het MKB.

Benieuwd hoe jij jouw bedrijfsgegevens het beste beschermd? Wij adviseren je graag.

Beveilig de voordeur

Effectieve beveiliging begint bij de voordeur. Denk bijvoorbeeld aan het instellen van rechten voor mensen binnen en buiten de organisatie, maar ook aan het acteren op real-time bedreigingen. Oplossingen als meervoudige authenticatie brengen het niveau van toegangsbeveiliging op een hoger niveau. Jij doet toch ook altijd je voordeur op slot?

Lees verder
Toegangsbeveiliging netwerk: Beveilig de voordeur
Databescherming: Veilig en compliant werken met data

Veilig en compliant werken met data

Privacy ligt met de komst van de AVG nog sterker onder het vergrootglas. Hoe waarborg jij de veiligheid van gevoelige bedrijfsinformatie? Voldoe jij niet aan deze strengere regels, dan loop je het risico op een hoge boete. Reden voor paniek? Nee, maar je moet wel een aantal technische en organisatorische maatregelen treffen. Maatregelen die enerzijds jouw data beschermen, maar er ook voor zorgen dat jouw medewerkers gewoon hun werk kunnen blijven doen. Wel zo’n fijn en veilig gevoel.

Lees verder

Beheer en beveilig apparaten

Collega’s die vanuit huis werken en vanaf mobiele devices toegang hebben tot bedrijfsgegevens, zorgen voor een veiligheidsrisico. Denk bijvoorbeeld aan een gestolen smartphone. In het geval van Bring Your Own Device (BYOD) is het voor een IT-afdeling – zonder de juiste middelen – vaak moeilijk om te bepalen welke bedrijfsapplicaties en informatie de medewerker op zijn device heeft staan. Tref maatregelen voor het beheer en beveiligen van apparaten. Benieuwd hoe jij de controle houdt?

Lees verder
Beheer en beveilig apparaten
Cyberbewustzijn medewerkers: bewustwording en gedrag

Bewustwording en gedrag

Naast technische maatregelen is bewustwording van medewerkers de grootste uitdaging. Heb jij hier weleens bij stil gestaan? Zij zijn namelijk degene die dagelijks met jouw systemen en gegevens werken. Investeer daarom niet alleen in de juiste technische IT beveiliging, maar ook in het voorlichten van jouw medewerkers. Verhoog het cyberbewustzijn van je medewerkers en zet vandaag alvast de eerste stap.

Lees verder