Algemeen directeur Herke Dekker trapt de sessie af met waarom we vandaag bij Herke ICT Group zitten: wij zijn “inspired by technology”. Herke signaleert steeds meer Surfaces als hij bij potentiële klanten op bezoek gaat, zowel bij de directie als op de werkvloer.

Savier Pirbus van ALSO dankt de bezoekers voor het trotseren van het slechte weer en belooft dat het een interactieve sessie wordt. ALSO verzorgt proposities voor Microsoft: van Surfaces en Hub tot licenties en Cloud.

Meest verkochte zakelijke devices

Tegenwoordig kun je niet meer om de moderne werkplek heen; millennials willen met touch werken en je wilt nieuwe medewerkers binnenhalen én behouden met moderne tools die intuïtief werken (vergeet technologie). Security is ook belangrijk, want dat moet goed geregeld zijn.

En 90% van de bedrijven werkt met Microsoft, dat blijkt uit de statistieken. De Surface modellen staan op 5 plekken in de top-10 van de meest verkochte zakelijke devices. Dat is niet voor niets; ze werken namelijk makkelijk, zijn eenvoudig mee te nemen, lichter, voorzien van autopilot*, hebben een moderne uitstraling, met Office app licenties inbegrepen, Touchscreen en allemaal voorzien van Windows 10.

*Surface Autopilot is een zero touch cloudservice waarmee je Surface devices op afstand kunt inrichten en updaten, zonder tussenkomst van de gebruiker. Je meldt de serienummers aan en keurt als bedrijf deze eenmalig goed, waarna de gebruiker alleen maar hoeft in te loggen op het apparaat en de updates worden gedraaid.

Zelf aan de slag met de Surfaces

De Surface modellen

Vervolgens presenteerde Savier de opbouw van de Surface modellen: de Surface Pro is een 2-in-1 device die je kunt transformeren van tablet naar een laptop. Omdat de Surface Pro zo licht is, kun je ‘m makkelijk meenemen en productief blijven als je onderweg nog wil werken. De Surface Book staat bekend om zijn krachtige accu en een afneembaar toetsenbord. Vanwege de eigenschappen van deze Surface Book is deze ook uitermate geschikt voor grafische werkzaamheden.

Tenslotte toonde Savier de Surface Studio. Deze beschikt over een 28″ grote touchscreen. Perfect voor de creatievelingen onder ons. We snappen wel dat hun hartje hier sneller van gaat kloppen, de Surface Studio heeft namelijk 13,5 miljoen pixels en een true-to-life color weergave modus. Het draait ook gemakkelijk programma’s zoals; Adobe Creative Cloud*, AutoCad* en SolidWorks*.
*De programma’s worden niet standaard meegeleverd.

De Surface Hub als collaboration tool

De Surface Hub 2S is een interactief whiteboard dat zich niet alleen leent voor presentaties, het is namelijk ook een vervanger van een werkstation én makkelijk te verplaatsen. Dit komt omdat het scherm in een standaard met wieltjes hangt.

Op de Hub staat Windows 10 Team, een uitgeklede versie van Windows 10. Deze is gemaakt als collaboration tool en uitermate geschikt voor samenwerken.

Drie belangrijke functies van de Microsoft HUB 2S:

  • Bellen via Skype/Teams
  • Digitale whiteboard
  • Connect app (beamer)

Bovendien werd in een live demo de intelligente camera op de Hub getoond, waarmee degene die je belt de hele kamer waaruit jij belt kan overzien.

Op de Hub maak je ook gebruik van de Microsoft Whiteboard app, die bedoeld is voor overleg en veel intensiever gebruikt kan worden. Het is namelijk mogelijk om samen in realtime aan hetzelfde virtuele canvas te werken, over de hele wereld en op elk apparaat. Denk bijvoorbeeld aan bouwtekeningen die je met bepaalde stakeholders wil delen, erg fijn dat je makkelijk kunt in- en uitzoomen, net zoals je dat op je mobiel gewend bent. En hoe fijn is het dat de bestanden na afloop in de cloud worden opgeslagen, zodat je die op elk gewenst tijdstip weer kunt openen. Je kunt er daarna zelfs direct aan verder werken op je laptop en/of tablet.

Zelf aan de slag met de Surface modellen

Zelf met de Surfaces aan de slag!

De Hub beschikt ook over een eigen e-mailadres, zodat je ‘m kunt uitnodigen voor een vergadering. Met één Klik op de afspraak is iedereen live. Is de vergadering afgelopen? Met een druk op de knop kun je het opgeslagen whiteboard delen met alle deelnemers. Ook met zwaardere toepassingen kun je werken op de Hub, dan gebruik je een Powerbook en koppel je via Windows-K (= connect) aan de Hub. Hier kun je weer touch en ink toevoegen.

Na deze presentatie gingen de bezoekers onder het genot van een hapje en drankje zelf met de aanwezige Surfaces aan slag. Met name de Hub 2S was bijzonder in trek.

Wil jij ook een Surface uitproberen? Maak een afspraak, dan laten we de verschillende Surface-modellen die we zelf gebruiken aan je zien.

Maak een afspraak

Op zoek naar een device die bij jouw werkzaamheden past? Ga naar onze actiepagina en bestel je gewenste Microsoft Surface, inclusief Surface accessoires.

Bestel hier je Surface