De zes grootste mythes rondom werken in de Cloud

De zes grootste mythes rondom werken in de Cloud

Op de zaak, thuis of onderweg, in binnen- en buitenland, altijd je gegevens bij de hand. Kostenbesparing en productiviteitstoename zijn natuurlijk belangrijke voordelen, net als gebruiksgemak en eenvoudige toegang. Maar toch… Als je googelt op ‘werken in de Cloud’ krijg je duizenden resultaten. Over de precieze inhoud van dit concept bestaat veel verwarring. En waar verwarring is, ontstaan ook vrijwel altijd mythes. Jammer, want de Cloud biedt juist zoveel kansen. Wij zetten de zes belangrijkste mythes op een rij en vertellen hoe het nu werkelijk zit. Zodat jij met een gerust hart kan profiteren van alle voordelen.

1. Online kan iedereen bij mijn bestanden komen

Nee. Bedrijfsspionnen, cybercriminelen en overheden kunnen niet zomaar jouw online data inzien. Wij garanderen dat alleen jij bij je documenten kan en niemand anders. Dit durven we met zoveel stelligheid te zeggen, omdat we werken met Microsoft. Microsoft is de eerste grote Cloud-provider die voldoet aan de eisen van de internationale standaard voor Cloud-privacy en slaat jouw data op in Europa. Door strikte controles en slim ontwerp is het onmogelijk dat jouw data ‘vermengd’ raakt met de data van andere bedrijven of op andere manier in handen komt van derden. Jouw data is van jou, van niemand anders.

2. Lokaal staan bestanden veiliger dan in de Cloud

Logisch dat je intuïtief je eigen, zichtbare opslag meer vertrouwt dan een onzichtbaar systeem op afstand. Maar: hoe goed beveiligd zijn je lokaal opgeslagen bestanden nu echt? De Cloud is daarentegen helemaal gericht op veiligheid, bereikbaarheid en betrouwbaarheid. Het is dan ook geen toeval dat de Microsoft-Cloud ISO-gecertificeerd is.

3. De Cloud is een alles-of-niets-scenario

Er is geen enkele noodzaak om in één keer heel je hebben en houwen te verhuizen. De meeste bedrijven volgen een hybride aanpak. Zij starten bijvoorbeeld met hun e-mail. Werkt en bevalt dat, dan volgt bijvoorbeeld het Office-pakket of de bestanden waar je altijd en overal bij wilt.

4. De Cloud maakt IT’ers overbodig

De verhuizing naar de Cloud maakt vooral het werk van IT’ers leuker. In plaats van zich druk te moeten maken over onderhoud van servers, verloren bestanden en updates, kunnen deze technici zich richten op waar zij goed in zijn: oplossingen verzinnen voor de échte uitdagingen binnen jouw organisatie. Bovendien bespaart de overstap naar de Cloud geld. Zo hoef je veel minder te investeren in de aanschaf en configuratie van hardware. Daarnaast bespaar je tijd op het doorvoeren van updates, omdat iedereen standaard werkt met de nieuwste versies software.

5. De overstap vraagt te veel van mijn bedrijf

Natuurlijk is een overstap ingrijpend. Uiteindelijk wil je gewoon je werk doen. Als Microsoft Cloud Solutions Provider (CSP) zorgen wij er in ieder geval voor dat de nieuwe manier van werken zo goed mogelijk aansluit op de bestaande systemen. Data en alle bestaande toepassingen zetten we naadloos over. Wij zorgen dat je dagelijkse werkzaamheden makkelijker worden, niet moeilijker.

6. E-mail in de Cloud biedt geen voordelen

E-mail is e-mail, toch? Dat wel, maar de software er omheen is vaak complex en onderhoudsgevoelig. Verhuis je de e-mail naar de Cloud, dan weet je zeker dat je altijd met de laatste versie werkt. Ook updates en fixes van de software worden automatisch opgehaald zodra ze beschikbaar zijn. Dat geeft wel net zo’n veilig gevoel. Outlook biedt bovendien Information Rights Management, zodat je zelf bepaalt wie er nog meer toegang krijgen. En met een online inbox van 50 gigabyte kun je vrijwel altijd nog jaren vooruit.

Kwestie van vertrouwen

Overstappen naar de Cloud is een kwestie van vertrouwen. Naast een betrouwbare oplossing hechten wij grote waarde aan een goed plan van aanpak en een grondige voorbereiding. Maar daar blijft het niet bij. Na de overstap bieden wij jou en jouw collega’s volledige ondersteuning. Dit is belangrijk, want alleen zo kan jouw bedrijf optimaal gebruik maken van alle handigheden die de Cloud brengt en werk je zo efficiënt en productief mogelijk.

Meer weten?

Wil je weten wat werken in de Cloud voor jouw onderneming kan betekenen? Of werk je al in de Cloud maar heb je het idee dat je het nog niet volledig uitnut? Neem dan contact met ons op via + 31 72 727 11 00 of vul het contactformulier in. Als Microsoft Cloud Solutions Provider (CSP) adviseren wij je graag.