Op 14 januari 2020 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows 7. Tien jaar nadat deze versie van het Windows besturingssysteem het levenslicht zag, stopt Microsoft met het uitgeven van updates. Vervelend? Of een mooi moment om een stap vooruit te maken?

En nu?

Nog een paar maanden en het einde van de support lifecycle van Windows 7 is een feit. Microsoft zal geen updates meer uitbrengen en geen ondersteuning meer bieden. Dat wil niet zeggen dat Windows 7 van de ene op de andere dag niet meer werkt. Het betekent wel dat de kans op softwarelekken – en de bijbehorende risico’s zoals downtime – met de dag toe zal nemen. Niet alleen een bedreiging voor je eigen organisatie, maar ook voor je klanten. Het risico dat malware of cryptolockervirussen hun weg vinden in je netwerk is bij een werkplek die draait op Windows 7 vele malen groter dan bij een werkplek die draait op Windows 8.1 of hoger. Dit kan betekenen dat je business stil komt te liggen. En daar wordt niemand blij van. Wil je de continuïteit van je business waarborgen? Dan is het nu tijd om over te stappen op een nieuw besturingssysteem.

Maak de overstap naar Windows 10 en Office 365

Het is niet voor niets dat Windows 7 niet meer wordt ondersteund. De wereld is veranderd. Een moderne werkplek is om verschillende redenen belangrijk voor je organisatie. De werkomgeving van vandaag de dag is er niet één van traditionele kantoren, maar één van flexibele werkomgevingen die vooral op samenwerken zijn gericht. Teamwork is cruciaal geworden en de verwachtingen van zowel medewerkers als klanten liggen hoger. Tegelijkertijd worden de cyberbedreigingen met de dag complexer. Windows 7 past niet meer in de wereld van nu. Op een moderne werkplek wordt gewerkt met Windows 10 en Microsoft 365 (voorheen Office 365).

Productiever, veiliger en goedkoper

Door Windows 10 en Microsoft 365 te implementeren, maak je je IT-omgeving niet alleen productiever en veiliger, maar verlaag je ook de kosten dankzij het eenvoudiger beheer. Klaar voor de implementatie van Windows 10 en Microsoft 365? Deze checklist leidt je stap voor stap door het proces.

Meer weten?

Benieuwd wat de upgrade naar Windows 10 en Microsoft 365 voor jouw organisatie inhoudt? Hulp nodig bij de uitvoer van het stappenplan? Wij komen graag bij jou aan tafel om mee te denken over de mogelijkheden voor jouw onderneming en zo bij te dragen aan de continuïteit van je business.

Niels van der Kaaij

Accountmanager

Ik maak klanten bewust hoe technologie kan ondersteunen in hun zakelijke vraagstukken en uitdagingen. Dienstbaar met een commerciële inslag.