Snel kunnen schakelen zonder eindeloze IT-projecten is vandaag de dag een vereiste voor elke onderneming. Het Microsoft Power Platform helpt je daarbij. Wat kun je met dit platform in het algemeen en Power Apps in het bijzonder? We bespreken het in deze blog.

Morgen weer anders dan vandaag

Je wilt elke dag opnieuw zo efficiënt mogelijk werken. Niet eenvoudig in een markt die er morgen weer anders uit kan zien dan vandaag. Wendbaar zijn en snel kunnen reageren is een vereiste om te overleven en ellenlange IT-projecten horen daar niet bij. Daarom lanceerde Microsoft in 2018 het Power Platform, een no-code en low-code-platform waarmee iedereen met kennis van Excel en PowerPoint zelf slimme business-apps kan maken. Zo wordt snel reageren een fluitje van een cent.

Aan de slag met data en routinetaken

Met het Power Platform kun je processen automatiseren en data verzamelen, visualiseren en analyseren. Het Power Platform bestaat uit vier onderdelen: Power Automate (voorheen Flow), Power BI, Power Apps en Power Virtual Agents. Power Automate helpt je routinetaken te automatiseren. Met Power BI analyseer je data en transformeer je deze tot interactieve inzichten. Met Virtual Agents bouw je, zonder kennis van code, chatbots.

Met weinig code zelf apps bouwen

Met Power Apps kun je zelf businessapplicaties en portals maken die jouw zakelijke uitdaging oplossen, zonder dat je daar per se een ontwikkelaar en veel tijd voor nodig hebt. Power Apps maakt het mogelijk door middel van een drag-and-drop-principe en kleine stukjes code slimme apps te bouwen, zonder dat je die van scratch af aan moet programmeren. Ook als je toch besluit samen te werken met een ontwikkelaar, scheelt je dat enorm veel tijd en geld in vergelijking tot het laten ontwikkelen van een maatwerk-app. Een Power App kun je bovendien eenvoudig zelf aanpassen aan veranderende omstandigheden.

Moderniseer je processen

Een app ontwikkeld in Power Apps kun je niet alleen op je laptop of computer gebruiken, ook is deze geschikt voor het gebruik op je mobiele telefoon. Een paar voorbeelden van wat je met Power Apps zou kunnen doen – maar dit is slechts het topje van de ijsberg qua mogelijkheden:

  • Stappen uit je boekhouding of een goedkeuringsproces automatiseren.
  • Foto’s van een opgeleverd werk automatisch opslaan in de juiste folder.
  • Servicetickets bijhouden.
  • Eenvoudig budgetten beheren.

Power Apps in de praktijk

De mogelijkheden van Power Apps zijn ontelbaar. Zo hebben wij voor onze klant K_Dekker een Power App ontwikkeld voor bezoekersregistratie. Deze app heeft de papieren bezoekersregistratielijst bij de receptie vervangen. Bij binnenkomst zie je als bezoeker een scherm met de optie om je aan te melden. Ook word je gevraagd een paar gegevens te controleren cq. aan te vullen, zoals: naam, bedrijf, telefoonnummer en met wie je een afspraak hebt. Zo weet het bedrijf altijd wie er op welk moment in het pand aanwezig is (geweest). Handig in geval van calamiteiten en een eis voor ISO.

Niels van der Kaaij - Accountmanager - Herke ICT Group

Niels van der Kaaij
Accountmanager

Nieuwsgierig?

PowerApps en het Power Platform zijn eindeloos in te zetten. Herke ICT Group komt graag bij jou aan tafel om mee te denken over de mogelijkheden voor jouw organisatie.  Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Contact opnemen