In een eerdere blog gaven we je al 7 redenen om met Microsoft Teams aan de slag te gaan. De belangrijkste reden? Microsoft Teams brengt het beste van Yammer, Skype for Business en Office 365 Groups samen in een communicatie- en samenwerkingsplatform. Ideaal voor bedrijven waar meerdere mensen in teams en projecten werken. In deze blog geven we je 7 tips om nog meer uit Microsoft Teams te halen.

1) Tag personen om je bericht onder de aandacht te brengen

Typ @ gevolgd door de naam of het e-mailadres van je teamlid in een chat- of kanaalgesprek en selecteer de juiste persoon. Deze persoon ontvangt hier een melding van in de activiteitenfeed.

2) Altijd op de hoogte dankzij meldingen

Natuurlijk kunnen anderen ook jou taggen en daar ontvang je dan meldingen van. Zo blijf je op de hoogte wat er allemaal gebeurt in Teams wat voor jou relevant is. Je kunt gelukkig wel zelf bepalen hoe en wanneer je je meldingen ontvangt. Selecteer je foto, rechtsbovenaan. Kies Opties > Meldingen en kies voor elk type melding een optie.

3) Neem je Teams met je mee

Met de Teams-app voor mobiel kun je samenwerken, waar je ook bent. De app is beschikbaar voor iOS en Android. Neem deel aan gesprekken en vergaderingen terwijl je onderweg bent en heb toegang tot al je teams, kanalen en bestanden.

4) Maak Teams nog toegankelijker met sneltoetsen

Sneltoetsen zijn tijdbesparend en prettig voor je polsen. We deelden eerder al handige shortcuts in Windows 10, Outlook en Excel, maar ook Teams kent handige sneltoetsen. Via de sneltoets Alt + / krijg je een lijst met alle beschikbare sneltoetsen in Teams.

5) Eenvoudig samenwerken aan bestanden

Voeg bestanden toe aan een kanaal en geef toegang aan iedereen die het nodig heeft. In het kanaal klik je bovenaan op Bestanden en dan op Nieuw of Uploaden. Het bestand wordt nu gedeeld met je hele team en wijzigingen van iedereen zijn zichtbaar zodra ze zijn gemaakt.

6) Tabbladen naar wens

Maak aangepaste tabbladen om je teamleden eenvoudig toegang te geven tot bestanden, tools en sites die ze elke dag gebruiken. In het menu bovenaan in je chat of kanaal klik je op + om een of meerdere tabbladen toe te voegen. Zij zijn direct zichtbaar voor al je teamleden.

7) Gebruik Connectors om je Team met de wereld te verbinden

Wist je dat je een Twitter-feed voor je Team kunt opzetten? En dat je ook services als Trello, GitHub, Bing News kunt toevoegen? Met Office 365 Connectors koppel je gemakkelijk je favoriete apps en diensten. Klik met de rechtermuisknop op het kanaal waaraan je een connector wilt toevoegen. Selecteer Connectors. Zoek de Connector(s) die je aan het kanaal wil toevoegen. Klik op Toevoegen en volg de aanwijzingen.

Nieuwsgierig?

Meer weten over modern communiceren via Teams? Meld je dan aan voor onze Ont”byte”-sessie op 15 oktober! We laten je dan ervaren hoe je beter kunt communiceren met je teamleden dankzij Microsoft Teams en wat de mogelijkheden zijn van Skype for Business in Teams.

Neem dan gerust contact op. Onze experts zijn bereikbaar op +31 72 727 1100 of stuur ons een mail.

Contact opnemen