Ruim 1,2 miljard mensen hebben weleens met Office 365 gewerkt. We kennen allemaal Word, Excel, Outlook en PowerPoint. Maar er is nog veel meer mogelijk met Office 365. Lees in deze blog hoe je Office 365 kunt inzetten in zes kritieke gebieden van je bedrijf: mobiliteit, teamwork, communicatie, productiviteit, beveiliging en inzichten.

1. Mobiliteit maakt werken buiten het kantoor mogelijk

Dankzij Premium-versies van Word, Excel en PowerPoint en een gebruikersinterface die is geoptimaliseerd voor telefoons en tablets met Android of iOS, zijn jij en je team klaar om te gaan waar je werk je mee naartoe neemt. Een collega feedback geven op een document terwijl je onderweg bent? Geen probleem! Excel alleen geschikt voor op de desktop? Niet meer! Ook op je smartphone of tablet kun je vrijwel elke denkbare bewerking uitvoeren. Zo zijn er ook talloze mogelijkheden om onderweg met PowerPoint, OneDrive, Teams en Sway aan de slag te gaan.

2. Samenwerken werkt

Teams helpt je mensen efficiënt samen te werken, of ze nu notulen willen delen, realtime willen samenwerken aan documenten of ideeën willen uitwisselen. Vanuit Word, Excel of PowerPoint kun je bestanden delen en eraan samenwerken met zowel mensen binnen als buiten je organisatie, zelfs als ze geen Office 365-abonnement hebben. Je kunt altijd teruggrijpen op een eerdere versie van een bestand en zien wie eraan heeft bijgedragen. Ook kun je altijd zien wie op dit moment werkt in een bestand en waar hij of zij mee bezig is. Werk je met SharePoint? Dan heb je de beschikking over nog meer mogelijkheden om samen te werken, denk aan een integratie van SharePoint in Teams bijvoorbeeld. Ook Sway en OneNote bieden de nodige handige tools om nóg beter samen te werken. Zo zorg je ervoor dat iedereen op de hoogte is.

3. Communicatie is koning

Of je nu een één-op-één gesprek wilt voeren of een teamvergadering, met Office 365 voelen je werknemers zich overal verbonden. Met Teams kun je voor een vergadering bestanden delen, zodat je tijdens de vergadering de juiste informatie bij de hand hebt. Tijdens de vergadering je scherm delen, chatten of nieuwe bestanden delen? Geen probleem! Na de vergadering kan het team een samenvatting en vervolgacties delen in het kanaal. Ook de functie ‘Groepen’ in Outlook biedt manieren om het interne sociale netwerk van Office 365 te gebruiken.

4. Technologie stimuleert efficiëntie

Als al je apps en teams naadloos en moeiteloos kunnen samenwerken, neemt je productiviteit toe. Wanneer al je tools met elkaar praten, kun je gemakkelijk in realtime aan projecten werken met je team, waar je dan ook bent. Van tijdsbesparende functies in Word en Excel, op maat gemaakte processen in SharePoint tot aantekeningen maken in een gedeeld notitieblok in OneNote, het draagt allemaal bij aan je efficiëntie.

5. Bescherm je gegevens

Of je nu een team van vijf personen of een Elsevier Top-500-bedrijf bent, met Office 365 ben je optimaal beveiligd tegen hackers en virussen en kun je er zeker van zijn dat je gegevens vertrouwelijk blijven. Met Mobile Device Management van Office 365 kunnen beheerders onbevoegde toegang tot bedrijfse-mails en -documenten voorkomen via verschillende beleidsregels.

6. Ontdek de kracht van data

Je bedrijf genereert grote hoeveelheden gegevens, zoals klantgegevens en gegevens over de werkwijze van je team. Met Power BI kun je deze gegevens analyseren en waardevolle inzichten uit je data halen. Vervolgens kun je de resultaten hiervan visualiseren in presentaties en dashboards die je kunt delen met je team. Zo kun je je bedrijf transformeren en je winst maximaliseren.

Meer tips?

Wil je concrete tips om te werken met Office 365? Download dan hier het e-book ‘Een snelcursus Office 365’ met tijdsbesparende tips voor je groeiende bedrijf.

Download het ebook
Michael Koorn - Accountmanager - Herke ICT Group

Michael Koorn

Senior Accountmanager

Benieuwd wat Office 365 voor jou kan betekenen? Wij komen graag bij jou aan tafel om mee te denken over de mogelijkheden voor jouw onderneming. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Contact opnemen