Hoe beheer en beveilig jij de devices die toegang hebben tot jouw belangrijke bedrijfsinformatie? Zakelijk communiceren werknemers gemiddeld op meer dan twee apparaten. Zij maken gebruik van hun desktop, laptop, tablet en/of smartphone. Gebruiken zij hier voor de devices die door jou zijn aangeboden of mogen zij ook hun eigen apparaten inzetten? Voorkom schaduw-IT en houd zelf de controle over vertrouwelijke gegevens.

Bring Your Own Device (BYOD)

De grens tussen werk en privé vervaagt. Medewerkers verwachten overal te kunnen werken wanneer het hen uitkomt en gebruiken daarvoor steeds vaker hun eigen device. Alhoewel het Bring Your Own Device (BYOD) concept voordelen met zich mee brengt, loop je op het gebied van beveiliging een risico. Zorg er voor dat je ook deze mobiele apparaten beheert zodat je in geval van verlies of diefstal jouw vertrouwelijke gegevens op afstand kan wissen.

Beheer en beveilig apparaten: Bring Your Own Device (BYOD)
Beheer en beveilig apparaten: Stel voorwaarden aan devices

Stel voorwaarden aan devices

Goede beveiliging van devices begint met het opstellen van een IT-beleid. In dit beleid leg je onder andere vast aan welke voorwaarden een apparaat moet voldoen voordat je ze zakelijk in mag zetten. Denk bijvoorbeeld aan richtlijnen waaraan een wachtwoord moet voldoen of een verplichte encryptie van data. Bij het opstellen van een IT-beleid komt best veel kijken. Wij ondersteunen je hier graag bij en zorgen er voor dat je niets over het hoofd ziet.

Houd devices up-to-date

Staat het IT-beleid, dan is het van belang om alle besturingssystemen en softwareapplicaties up-to-date te houden. Verouderde software kan voor hackers een toegangsweg zijn naar jouw bedrijfsdata. Vooral bij privé devices een enorme uitdaging. Benieuwd hoe wij je daarin kunnen ondersteunen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op
Beheer en beveilig apparaten: Houd devices up-to-date